Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Topla cokolada | Topli napitci

Cokolada se nalazi u vecini slatkisa, obavezna je u kolacima, tortama, tesko je zamisliti neku dobru tortu bez cokolade, to je skoro ne moguce. U dalekoj proslosti u cokoladi se moglo uzivati kao u toplom napitku, a danas imamo neverovatan izbor cokolada. Kao i sve u proslosti i cokolada se razvijala i menjala, a rezultat je to da danas imamo savrsene cokoladne ukuse na nasu srecu. Na tone cokolade se pojede na svetu tokom jednog dana, u kaficima se sluzi topla cokolada razlicitih ukusa, tako da je i ova kucna varijanta odlicna ako zelite topao napitak od cokolade..

Topla Cokolada za 10 minuta..

Potrebno je :


Jedna solja mleka, pola solje slatke pavlake, 150 grama mlecne cokolade, malo cimeta. Mleko i pavlaku staviti u serpicu na umerenu vatru, kuvati da krcka oko 4 minuta, dodati cokoladu i cimet, mesati dok se potpuno ne istopi oko 2 minuta. Skloniti sa vatre, ukrasiti slagom i rendanom cokoladom..servirati toplo

Lekovita svojstva cajeva

Topli napitci koje najvise pijemo u toku zime kao sto su cajevi, osim sto nas zagreju, cajevi imaju razne prednosti koje blagotvorno deluju na nas organizam. Pomazu protiv raznih upala i infekcija. Caj se u svetu pije vise nego kafa, sto nam govori koliko je ovaj napitak popularan. Znamo da Najbolji Cajevi mogu brzo i prirodno da ociste organizam.

Da li znate za caj od persuna, da li u vasim jelima koristite ovu magicnu biljku. Dokazano je da caj od persuna deluje na upale, infekcije, Tkodje caj od persuna za bubrege pomaze u izbacivanju kamena i peska iz bubrega. Kako pripremiti caj od svezeg persuna? Caj od persuna recept, alternativa za vas, vodic prema zdravom zivotu...

Share this post

Repost 0